Puberťáci brnkali VB na nervy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Puberťáci brnkali VB na nervy

Mladíci vykrádali i auta.
Mladíci vykrádali i auta. (Ilustrační foto ara)

Kriminální službě bývalé Veřejné bezpečnosti v Příbrami nadělali na podzim roku 1967 hodně starostí pachatelé vloupaček, jimž detektivové po čtyři týdny nebyli s to přijít na stopu. Když se to konečně povedlo, ukázalo se, že kradlo kvarteto puberťáků (všichni 16).

Příbram, jak 24. října zmíněného roku psal denní tisk, sužovali troufalí neznámí dlouhoprsťáci po dobu jednoho měsíce. Jejich akční rádius byl rozsáhlý – centrum města, ale i od Podlesí po Haťskou Chalupu, od Zavržic po Brod, od Zdaboře až k Jerusalemu. Tu vykradli nákladní automobil, jinde osobní vůz a do třetice se ničemníci na opačném konci města vloupali do dalšího náklaďáku.

Nezaměřovali se ale jen na motorová vozidla. »Bez povolení « se podívali do tří sklepních prostor různých příbramských provozoven, jejich zlodějské pozornosti neunikl ani stánek s ovocem a zeleninou. Ne snad že by darebové napáchali v souhrnu nějak zvlášť mimořádnou škodu, ale detektivům a vyšetřovatelům od září až do 23. října zmíněného roku svým řáděním notně brnkali na nervy. Když konečně za čtveřicí zapadly dveře služebny VB, muži zákona si oddechli. Puberťáky čekal soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.