Nebezpečná služebná | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nebezpečná služebná

Zlodějka a její společnice sebraly nebohé dívce zavazadla s celým jejím majetkem.
Zlodějka a její společnice sebraly nebohé dívce zavazadla s celým jejím majetkem. (Ilustrační foto ara)

Pod titulkem Nebezpečná služebná referoval dne 4. ledna 1921 deník Československá republika o služce Barboře Č. (23) z Prahy II a jejích zlodějských skutcích. Dotyčná chmatačka si sice odseděla osmnáctiměsíční trest v žaláři, ale pak drze kradla dál.

List psal: „Dne 31. prosince minulého roku přijela do Prahy hledati službu Kristina V. Na Wilsonově nádraží nabízela se jí služebná Barbora Č. s jistou svojí přítelkyní, že jí odnesou zavazadla a opatří službu. Věci V. odnesly do obchodu na Václavském náměstí. Nato šly na Královské Vinohrady do kavárny, kde jednaly s kavárníkem o přijetí V. do služby. Mezi jednáním utekla Č. se svojí společnicí z kavárny.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Na Václavském náměstí vyzvedla věci V. v ceně 2000 K a svěřila je ku prodeji své společnici. Dříve, než byly věci prodány, zatčena byla Č. a odcizené věci zabaveny. Pro zločin krádeže byla dodána do vazby.“ Barbora byla vůbec »čertovo kvítko «. Už v červnu 1919 jí soud za zlodějnu napařil rok a půl v base. Odseděla si ho v ženské trestnici v Řepích. Když ji z vězení pustili, nastoupila místo služebné na Smíchově. Tam však hned své zaměstnavatelce šlohla boty a šatstvo, načež ze služby utekla. V lednu 1921 se tedy ocitla za mřížemi už podruhé.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.