Rváči zdemolovali známou pivnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rváči zdemolovali známou pivnici

Restaurace funguje dodnes.
Restaurace funguje dodnes. (Ilustrační foto ara)

Popuární pivnice U Salzmannů v Plzni zažila o první srpnové středě roku 1965 mohutnou rvačku mezi opilými hosty. Vedení podniku situaci nezvládalo, proto bylo nuceno přivolat na místo do Pražské ulice hlídku Veřejné bezpečnosti. Teprve ta dokázala bitku ukončit.

Deník Rudé právo o den později ve svém zpravodajství o aktuálně spáchaných kriminálních skutcích psal mimo jiné toto: „Ve středu ve večerních hodinách došlo ve známé plzeňské restauraci U Salzmannů k rozsáhlé výtržnosti a rvačce. Byli při ní vážně zraněni čtyři výtržníci a částečně demolováno zařízení restaurace. Pořádek se podařilo zjednat až příslušníkům Veřejné bezpečnosti.

Vzhledem k závažnosti celého případu a opakujícím se výtržnostem rozhodl okresní prokurátor, aby hlavní účastníci byli zadrženi, a 5. srpna uvalil na pět osob vazbu.“ Jak případ vyřešil soud, není známo. Zmíněná restaurace funguje v plzeňské Pražské ulici už od roku 1637. V roce 1871 se ujal vedení podniku, kde tou dobou už pracoval jako číšník jeho syn Jan i s manželkou, bývalý forman Martin Salzmann. Tehdy restaurace dostala právě po novém šéfovi nový název, který platí až doposud.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.