Hrobník trestal synka ohněm | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Hrobník trestal synka ohněm

Syna držel Fridolín Š. v plamenech.
Syna držel Fridolín Š. v plamenech. (Ilustrační foto ara)

Pod titulkem »Trest sadistovi « referoval 28. října 1967 deník Rudé právo zprávu o rozsudku Okresního soudu v Ostravě z předchozího dne. Jeho trestní senát poslal do basy na pět a půl roku jistého Fridolína Š., původem z Ružindolu u Trnavy na západě Slovenska.

A důvod vyneseného rozsudku? Čin skoro neuvěřitelný... Takto jej tehdy popsal denní tisk: „Na hranici papíru upaloval v Ostravě svého syna (10) Fridolín Š., povoláním hrobník. Hranici vytvořil v bytě ze starých novin. Dítě svlékl donaha a přidržoval je v plamenech. Měl to být trest za to, že se klučina toulá. Chlapec byl značně popálen na zádech, nohou i rukou.“

Ostravský okresní soud rozhodl o tom, že sadistický otec si odpyká svůj trest za brutální týrání vlastního potomka v nápravně-výchovném zařízení (rozuměj v kriminále) s »přísnějším režimem«. O vině Fridolína S. neměl soud nejmenší pochybnosti, důkazů bylo k dispozici několik. Při zvažování výše trestu pak přihlédl ke skutečnosti, že kruťas ze Slovenska už měl za sebou trojí pobyt za mřížemi – naposledy (světe, div se!) za ublížení na zdraví.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.