Dceru zneužíval, další dítě zabil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Dceru zneužíval, další dítě zabil

Dítěti podal žíravinu.
Dítěti podal žíravinu. (Ilustrační foto ara)

Pro zločin zprznění krve a pro přečin proti bezpečnosti života stanul v prosinci roku 1910 před trestním senátem Krajského soudu v Novém Jičíně rolník František S. (40). Nad jeho skutky zůstává rozum stát ještě dnes.

Lidové noviny 29. prosince toho roku psaly: „S. měl před 15 lety s Marií Sv., služkou u jeho rodičů, nemanželskou dceru Františku, jež se posléze v domě stala služkou. Ženatý S. za zády manželky s dcerou (14) udržoval milostný poměr, až přišla do jiného stavu.

U dvou lékařů a také v lékárně se S. snažil získat prostředek na přerušení těhotenství. Avšak marně. Dne 5. října porodila Františka mrtvé dítě. Dle lékařů byla před porodem kopnuta koněm. Mezitím dne 16. září se narodilo ženě Františka S. dítě manželské.

Ta po odchodu porodní báby žádala manžela, aby jí podal pro dítě cukrovou vodu. On však podal dítěti lahvičku s prudkou žíravinou, a když zemřelo, žádal v Bystřici pod Hostýnem lékaře za mnoho peněz, ať mu vystaví pro dítě úmrtní lístek – to aby nebyly divné řeči. Lékař ale nevyhověl a vše oznámil četníkům. Pro hanebné činy ocitl se S. před senátem Krajského soudu v Novém Jičíně.“ A ten jej poslal do kriminálu na pouhých třináct měsíců!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.