Zatčení lupičské bandy v Brně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Zatčení lupičské bandy v Brně

Lupiče sledovali policisté už od Štědrého dne.
Lupiče sledovali policisté už od Štědrého dne. (Ilustrační foto ara)

Pod tímto titulkem informoval dne 3. ledna 1924 deník Československá republika o rozsáhlé policejní akci uskutečněné v Brně, která fakticky začala o Štědrém dni předchozího roku. Tehdy policie dostala echo, že se chystá vloupání do jedné větší banky v Brně.

List psal: „Policie zvěděla též osoby, které chtěly vloupání provésti. Tyto osoby byly od 24. prosince nenápadně střeženy, a když byly zjednány dostatečné důkazy o jejich vině, bylo přistoupeno k zatýkání členů lupičské bandy. V pátek 28. prosince zatčen na Masarykově třídě Julius Jakub H., mnohokráte již trestaný zloděj. Téhož dne na Orlí ulici zadržen ve svém bytě Antonín Z., který je pro trestnou činnost hledán krajským soudem v Chebu.

V sobotu 29. zadržen ve svém bytě v Husovicích Bohumil R., dále v Husovské ulici téhož dne Alois G. a Gustav D. V pátek na Masarykově třídě zatčen František T. V bytě Bohumila R. provedena domovní prohlídka a nalezeno mnoho lupičských nástrojů, páčidel, pilníčků a paklíčů. Mimoto nalezeno bylo malé mýdlo v krabičce s otisky tří klíčů a také vojenská puška Steyer M95 s pěti náboji. Celá zlodějská tlupa byla zatčena a podrobena výslechu, který objasnil celý zosnovaný plán na vloupání.“ Bankovní trezory tak zůstaly nedotčeny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.