Dvojí zfušovaná sebevražda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dvojí zfušovaná sebevražda

Mladé lásce matka slečny nepřála.
Mladé lásce matka slečny nepřála. (Ilustrační foto ara)

Dvojice mladých milenců z Plzně se v srpnu 1910 rozhodla dobrovolně odejít z tohoto pozemského světa. Podle sdělení regionálního týdeníku Český západ se dívčina matka stavěla proti milostnému vztahu. Mladík i slečna si tedy chtěli prohnat hlavu kulí z revolveru – ale oba přežili jen s lehkým poraněním!

Zprávu Českého západu přetiskujeme v doslovném znění. Je psána s jistou mírou ironie a představuje zajímavou ukázku dobové podoby našeho mateřského jazyka. „V pravdě zajímavými milenci jsou dělník M. a jeho »Virginie« P. z Plzně. Jsouce zaměstnáni v jedné továrně, zakoukali se do sebe. Když však maminka děvčátka kapánek hubovala na mladé blouznílky, umínili si, že skončí sebevraždou.

M. koupil tedy revolver, kterým střelil se do hlavy – a nic si neudělal. Usnul v lomu nedaleko Doubravky, kde »hrdinná milenka« vytáhla mu vražednou zbraň z kapsy a střelila se také, ale též bez výsledku. Jen malé poranění bylo výsledkem jejich zoufalosti. Teď jsou v nemocnici,“ referoval Český západ. A s jedovatostí dodal: „Ubohý M., bude-li mu vytahovati milenka jeho po čase pro změnu třeba klíč od domu z kapsy, jako osvědčila se v tomto případě.“

 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.