Zlodějem byl soustružník | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zlodějem byl soustružník

Zloděj sebral celou dětskou výbavičku.
Zloděj sebral celou dětskou výbavičku. (Ilustrační foto ara)

Helena F. ze Žižkovka se vypravila 4. září 1923 do centra Prahy nakupovat. Vezla s sebou dětský kočárek, ovšem bez děcka. Ten nechala stát před velkoobchodem ve Vodičkově ulici. Když se vrátila, chtělo se jí brečet...

Z kočárku totiž mezitím zmizely tři dětské peřinky, dvě pokrývky a kaučuková podložka. Helena F. je musela odepsat a smiřovala se s tím, že už je neuvidí. Kde by se byla nadála, že 3. března příštího roku potká na ulici jistou Zdeňku T. z Královských Vinohrad, tlačící dětský kočárek. A v něm poznala Helena F. právě ty peřinky, pokrývky a podložku, které před půlrokem oplakala. Zdálo by se, že případ krádeže byl objasněn. Chyba lávky! Zdeňka T. totiž trvala na tom, že nic neukradla.

Všechno prý koupila od neznámého muže. Ten jí tvrdil, že mu jeho dítě zemřelo a že věci po něm prodává z bídy, aby měl na chleba. Tak to vypověděla do protokolu a věrně cizího muže popsala. Páni inspektoři z legendární »Čtyřky« už tušili, kam se vydat. A byla to trefa. Ukázalo se, že Helenu F. okradl soustružník Josef M. ze Starého Města. Žádné dítě neměl, proto mu ani nemohlo zemřít… „Byl zatčen a dodán zemskému trestnímu soudu,“ referoval 15. března zmíněného roku denní tisk.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.