Výrostci muže ubili k smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Výrostci muže ubili k smrti

K útoku došlo v Orlové na Karvinsku.
K útoku došlo v Orlové na Karvinsku. (Ilustrační foto ara)

Těžce zraněného muže našli lidé v listopadu 1986 před restaurací Centrum v Orlové na Karvinsku. Bezvládně ležel na zemi a na první pohled bylo zřejmé, že neupadl jen tak vlastní vinou. Po převozu do nemocnice zemřel.

Dne 27. listopadu zmíněného roku o tom informoval deník Rudé právo. Příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti, kteří se případem začali prokousávat, zjišťovali postupně bližší podrobnosti. Vyslechli řadu svědků a díky tomu se dostali na stopu dvojice teenagerů (17 a 16). A pak už jen nevěřícně kroutili hlavami nad tím, co se od »tandemu« dozvěděli.

Mladíci se přiznali k tomu, že s neznámým měli před restaurací slovní konflikt. Vypověděli, že se ho nejprve zeptali, kolik je hodin. Protože jim však oslovený neodpověděl dost rychle a jaksepatří ochotně, rozhodli se mu dát »na pamětnou«. Zbili ho tedy až do bezvědomí. Výprask, který mu mladíci uštědřili, nakonec nešťastník nepřežil. Oba rváči byli obviněni z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Vzhledem k jejich věku jim ovšem hrozila jen polovina trestní sazby, tedy nejvýš čtyři roky v base.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.