Domkář zastřelen sekaným olovem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Domkář zastřelen sekaným olovem

Lupiči si chtěli odnést vybavení domácnosti.
Lupiči si chtěli odnést vybavení domácnosti.  (Ilustrační foto ara)

Domkář František S. byl zastřelen ve svém bytě v Libějicích u Tábora v noci na 29. prosince 1920. Usmrcen byl střelnou ranou do hlavy, a to z pistole nabité sekaným olovem. O zločinu informoval deník Československá republika 9. ledna 1921.

Jak list dále uvedl, ničemové, kteří se do domu Františka S. vloupali, byli dva. Mrtvolu zavražděného muže odvlekli pachatelé do předsíně, kde ji nechali ležet. Pak z místa činu utekli. To bylo zhruba hodinu před půlnocí, kdy se domů vracel syn nebohého S. Ten viděl dvojici mužských postav, které se rozběhly od jeho rodného domku pryč do tmy. S největší pravděpodobností tak S. mladší překazil dokončení loupeže, protože našel uvnitř domu na hromadě řadu různých věcí, které si lupiči zjevně připravili k odnesení pryč.

Československá republika spekulovala o identitě zločinců doslovně takto: „Pachatelé jsou pravděpodobně potulní, nebo lidé podobného druhu, kteří chtěli loupit. Po pachatelích pátrá četnictvo.“ Případ řešila četnická stanice v Malšicích, pouhých šest kilometrů vzdálených od Libějic. Zda se mužům zákona podařilo vrahy nebohého Františka S. vypátrat a zatknout, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.