Učeň nepřežil boxerský trénink | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Učeň nepřežil boxerský trénink

K tragédii došlo v městečku Uhlířské Janovice na Kutnohorsku.
K tragédii došlo v městečku Uhlířské Janovice na Kutnohorsku. (Ilustrační foto ara)

Boxerský trénink učňů Státní traktorové stanice v Uhlířských Janovicích skončil počátkem září roku 1966 tragédií. Na následky vážných zranění po něm při převozu do nemocnice zemřel učeň Z. S. (†16).

O mimořádně smutné události informoval deník Rudé právo 4. září zmíněného roku takto: „V internátě učňů STS Uhlířské Janovice na Kutnohorsku se chlapci cvičili v boxu pod vedením instruktora tělesné výchovy. V jedné chvíli se musel instruktor vzdálit, šestnáctiletí Z. S. a B. Č. však ve sportu nepřestali. Z. S. narazil při tom týlem hlavy na loket svého soupeře. Po chvíli, když vyšel na dvůr, upadl a bylo zřejmé, že utrpěl zranění.“

Ve chvílích, kdy nebyl trenér přítomen, měli učňové s boxováním přestat a počkat na jeho návrat. To bohužel neudělali... Na místo byl okamžitě přivolán sanitní vůz Záchranné služby, který s nešťastným Z. S. vyrazil do nemocnice ve dvacet kilometrů vzdálené Kutné Hoře. Bohužel, mladík cestou svému zranění podlehl. Tragická příhoda hned na počátku nového školního roku vyvolala v učilišti, v samotných Uhlířských Janovicích i okolí překvapení a smutek nad zbytečnou smrtí mladého chlapce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.