Vražedný útok dvojice puberťáků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vražedný útok dvojice puberťáků

Chlapci nejdřív popíjeli, pak se rozhodli vraždit.
Chlapci nejdřív popíjeli, pak se rozhodli vraždit.  (Ilustrační foto ara)

Usmrtit školáka M. Š. (14) z Mostu se o letních prázdninách roku 1967 rozhodli dva darebáci, kteří měli být údajně jeho kamarády. Šlo o školou povinného M. Ď. (13) a J. F. (16), bez pracovního poměru. Jejich bezuzdné řádění napadený klučina přežil jen zázrakem.

Denní tisk dne 8. srpna zmíněného roku psal: „S dalšími chlapci se M. Ď. a J. F. sešli večer. Doma odcizili čtyři lahve likéru, který vypili. Když nedonutili M. Š., aby zapálil nedaleký seník, rozhodli se pro vraždu. Povalili ho na zem a škrtili ho šněrovadlem. Jakmile začal chroptět, M. D. ho několikrát udeřil lahví do hlavy, až nešťastník zůstal nehybně ležet. Oba pachatelé nehybné tělo zatáhli do křoví a utekli.“

Počítali s tím, že oběť skutečně usmrtili. Naštěstí se tak nestalo! Opět tisk: „V noci se těžce zraněný hoch probral a doklopýtal domů, odkud ho sanitka dopravila do nemocnice. Podle lékařského nálezu utrpěl M. Š. těžkou újmu na zdraví.“ Ničemníky M. Ď. i J. F. tehdejší mostecká Veřejná bezpečnost znala. Oba již vyšetřovala pro různé zlodějny. Že se ale pokusí o surovou vraždu kluka z téže party, to byl i pro muže zákona šok. „Mladší z dvojice bude umístěn ve výchovném ústavu, staršího příslušníci VB zadrželi,“ poznamenal tisk.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.