Záhadný případ sebevraždy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Záhadný případ sebevraždy

Žena zvolila jako místo odchodu ze života pražský Žižkov.
Žena zvolila jako místo odchodu ze života pražský Žižkov. (Ilustrační foto ara)

Pod tímto titulkem přinesly dne 10. ledna 1911 Lidové noviny podrobnosti o tragickém incidentu, k němuž došlo den předtím na pražském Žižkově. Za záhadných okolností tam ukončila svůj život jistá Helena B. (†31). Ale proč právě tam?

List psal: „V Žižkově stal se včera v Jeronýmově ulici případ sebevraždy. Tu spáchala zde žena, kterou nikdo neznal. Asi třicetiletá neznámá tam přišla ve čtvrtek, odložila na pavlači 3. poschodí žaket se šedivou podšívkou, v levé kapse podací lístek poštovního úřadu v Poděbradech a doporučující list okresního finančního ředitelství v Jičíně. Chvatně se pak vzdálila.

Včera před polednem přišla tamtéž znova a odtud vrhla se na nádvoří. Pádem na dlažbu utrpěla tak těžké zranění, že brzo po svém převezení do vinohradské okresní nemocnice zemřela.“ C. k. pražské policii se ještě téhož dne podařilo vypátrat totožnost sebevražedkyně. Opět Lidové noviny: „V zoufalé ženě byla zjištěna 31letá Helena B. Bližší okolnosti o sebevražednici nebyly vyšetřeny.“ Proč nebožačka dvakrát dorazila právě do žižkovské Jeronýmovy ulice, kde nakonec ukončila svůj život, to zůstane už natrvalo záhadou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.