Vrah vypátrán za necelý rok | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vrah vypátrán za necelý rok

Vrah vypátrán za necelý rok
Vrah vypátrán za necelý rok (Foto ara)

Nález mrtvoly ženského pohlaví znepokojil na sklonku července 1972 občany obce Janov nad Nisou v okrese Jablonec nad Nisou. Lidské ostatky, objevené v lesním terénu poblíž Janova, byly už ve stavu značně pokročilého rozkladu.

I přesto dokázali technici kriminální služby tehdejší Veřejné bezpečnosti spolu s jejími detektivy a vyšetřovateli zjistit totožnost nebohé ženy. Šlo vlastně ještě o dívku M. B. (†17), která byla naposledy hlášena k trvalému pobytu ve Mšeně nad Nisou, od místa nálezu její tělesné schránky vzdáleném pouhých šest kilometrů. Nešťastnice záhadně zmizela v říjnu 1971 a od té doby byla pohřešována.

Veřejná bezpečnost po ní neúspěšně pátrala. Jak referoval denní tisk, podle vyjádření znalců M. B. kdosi bezpochyby zavraždil, mrtvolu odvlekl do lesa a tam ji zahrnul zeminou. Dne 9. září 1972, tedy šest týdnů po nálezu dívčiných ostatků, přinesl deník Rudé právo zprávu o úspěšném závěru pátrací akce Veřejné bezpečnosti. Její kriminalisté vraha dívky našli, zatkli, z vraždy ho usvědčili a okresní prokurátor v Jablonci nad Nisou ho vzal do vazby. Nic bližšího ale zveřejněno nebylo. „Motiv činu není zatím znám,“ podotkl list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.