Nabízeli kradené, skončili v base | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nabízeli kradené, skončili v base

Muži prodávali i ukradenou elektroniku.
Muži prodávali i ukradenou elektroniku. (Ilustrační foto ara)

Trojice chmatáků se na pražském hlavním nádraží pustila v říjnu 1987 do obchodování, samozřejmě nepovoleného. Ke koupi nabízela různé předměty pocházející z krádeží. Což o to, zájemci by se našli a rýsovala se docela zajímavá tržba. Jenže...

Jak 29. října toho roku napsal denní tisk, ti tři měli smůlu, neboť mezi zákazníky se objevil i jeden nenápadný muž. Okukoval, poslouchal, na nic se neptal. Byl to pracovník tehdejší obvodní správy Sboru národní bezpečnosti v Praze 1. A pak už to šlo ráz naráz. Všímavý muž zákona dal z nádraží echo svým kolegům na kriminálku a ti se záhy objevili přímo na místě činu.

Celkem brzy bylo nad slunce jasné, že sami prodejci nabízené zboží, jak se říká, nakoupili za pět prstů. Obchodování jim tedy detektivové úředně zarazili, tovar zabavili a trio vykuků odvezli na svou služebnu. Vyšetřovatel se dal do vyšetřování a s pomocí kolegů operativců zjistil, že některé předměty pobertové ukradli z bytu v Praze 10, čímž majitelům způsobili škodu za 7000 korun. Bylo to víc než dva tehdejší průměrné měsíční platy. Další lup pocházel z klubovny bývalého Svazarmu v Kolíně. Prodejci už věděli, co je čeká – soud a následný pobyt za mřížemi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.