Zneužil kamarádovu dcerku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zneužil kamarádovu dcerku

Zvrhlíka nezastavil ani nízký věk holčičky.
Zvrhlíka nezastavil ani nízký věk holčičky. (Ilustrační foto ara)

Na 4,5 roku do nápravněvýchovného ústavu poslal 4. října 1967 Okresní soud v Ostravě nemravu Aloise H. (30). Uložil mu výkon trestu ve věznici těžší kategorie. Obžalovaný darebák totiž pohlavně zneužil dcerku (12) svého kamaráda, a to přímo v jeho bytě.

Co se vlastně stalo, o tom referoval deník Rudé právo 5. října zmíněného roku. Alois H. přijal pozvání svého dobrého známého, aby ho navštívil v jeho ostravském bydlišti. Hostitel, jeho žena a děti ho přijali pohostinně, byl to hezký společně strávený večer. To ovšem ještě rodina netušila, čeho je návštěvník schopen. Když přišel čas, aby se děcka umyla, rozloučila se a uložila se k spaní, Alois H. se sám nabídl, že na ně dohlédne. Slíbil, že před spaním je v dětském pokoji pobaví veselou historkou, kterou sám kdysi zažil. Rodiče ho ještě za tuhle iniciativu pochválili. Kdyby tak věděli...

Ničemník si totiž už předem vyhlédl dívku, žákyni 6. třídy základní školy. K té si pak v pokojíku lehl na lůžko a podle obžaloby vznesené okresním prokurátorem v Ostravě ji proti její vůli pohlavně zneužil. Spáchal tak trestný čin podle paragrafu 242 tehdejšího trestního zákona. Při vyměření výše trestu přihlédl ostravský soud k faktu, že Alois H. už byl ve svých třiceti letech šestkrát (!) trestně stíhán. O tom, že kamarádství mezi ním a rodinou poškozené školačky rychle skončilo, nelze pochybovat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.