Bandita hrozil lahví od mléka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Bandita hrozil lahví od mléka

Coby zbraň útočník netradičně zvolil těžkou skleněnou lahev od mléka.
Coby zbraň útočník netradičně zvolil těžkou skleněnou lahev od mléka.  (Ilustrační foto ara)

Nic zlého netušil počátkem října 1966 muž z Havířova, když kráčel brzy ráno Hornopolní ulicí v Ostravě. Ovšem náhlá přítomnost trojice nepřátelsky se tvářících otrapů signalizovala, že tenhle den nebude pro ranního chodce nejšťastnější.

Podle denního tisku ho 3. října uvedeného roku trojka zastavila a poručila mu, ať s nimi vejde do chodby blízkého domu. Tam se nejstarší z ničemů vytasil s masivní skleněnou litrovou lahví od mléka, v jakých se tato poživatina tenkrát prodávala. Pamětníci si jistě vzpomenou... Útočník zvedl lahev nad hlavu přepadeného a suše mu pohrozil, že ho praští, pokud nedostanou bez otálení prachy. Havířovan pochopil vážnost situace, a tak se v rukou lupičů ocitlo jeho 680 korun. Na tu dobu to bylo hodně peněz, vždyť třeba kilo chleba stálo 2,60 Kčs, kilo kostkového cukru 9 Kčs, litr bílého vína 17 Kčs a holič ostříhal pánského zákazníka za 2,50 Kčs.

Ostravská kriminálka bývalé Veřejné bezpečnosti si ovšem s případem rychle poradila. Brzy našla a zatkla pachatele – nezaměstnaného, už čtyřikrát soudně trestaného Jaroslava G. (30), Milana G. (20) a nejmenovaného mladíka. Zatímco přepadený dostal zpět své peníze, bandité se ocitli v moci justice.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.