Hezčí podnájemnici oslepila vitriolem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hezčí podnájemnici oslepila vitriolem

Na sokyni vychrstla žárlivá žena kyselinu.
Na sokyni vychrstla žárlivá žena kyselinu. ( Ilustrační foto: ARA)

Podezření, že pohledná podnájemnice Klaudie B. udržuje milenecký poměr s jejím manželem, »vyřešila« žárlivá Julie Č. z pražského Žižkova počátkem dubna 1925 doslova bestiálně. Chrstla konkurentce do tváře vitriol, a ještě ji pořezala na krku sklem. Těžce ji tím zranila.

O hrůzné scéně informoval deník České slovo 4. dubna 1925. Julie si přitom ani nebyla jistá tím, že ji její muž opravdu podvádí s Klaudií, tedy s mladší ženou, které manželé poskytli ve svém bytě střechu nad hlavou. Ledacos tomu ale nasvědčovalo. A tak se paní domácí rozhodla pro »rázné řešení«, a to jednou provždy.

Vyčíhala si okamžik, kdy to podnájemnice nečekala, a šplíchla jí do obličeje vitriol, jak se v té době označovala kyselina sírová. Aby své pomstě ještě dodala »náležitý důraz«, skleněným střepem krvavě zaútočila na hrdlo naříkající sokyně. Se svým černým dílem byla Julie zřejmě spokojena, dalo se předpokládat, že zohyzděná žena už jejího muže okouzlovat nebude. „Klaudie B. byla odvezena záchrannou stanicí do všeobecné nemocnice. Zdá se, že přijde o zrak. Julie Č. byla dodána do bezpečnostního oddělení,“ uzavřelo České slovo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.