Vraždy vdov zůstanou záhadou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vraždy vdov zůstanou záhadou

Nebohá stařenka bydlela na Hradčanech.
Nebohá stařenka bydlela na Hradčanech.  (Ilustrační foto ara)

Už sto tři roky uplynou ode dne, kdy v lednu 1915 nikdy nevypátraný, a tudíž nepotrestaný vrah na pražských Hradčanech surově zamordoval Annu B. (†85), vdovu po místním obchodníkovi. Nebožačku sprovodil ze světa v jejím nevelkém bytě na Pohořelci.

Mrtvou stařenu našli druhého dne ráno její sousedé. Bezduché tělo leželo zakryté peřinou v posteli. Policie zaprotokolovala, že zločinec Annu B. udusil kusem látky, který jí doslova vecpal do úst. Musel to být mimořádně brutální útok, mordýř totiž své oběti vylomil hned několik zubů. Z bytu zmizely dvě vkladní knížky na celkovou částku skoro 1200 tehdejších korun, neupřesněný počet zlatých dvacetikorun a troje hodinky. Po dvou dnech pražská policie zatkla jistého podezřelého muže. Ten ale »neprůstřelným« alibi na dobu vraždy obvinění doslova rozmetal a musel být propuštěn.
Případ silně připomínal dva roky starou vraždu staré mlynářky, vdovy z nepříliš vzdálené Hostivice. I tu neznámý zabiják udusil hadrem nacpaným do úst. Nebyl však vypátrán a přesně totéž platí i o vrahovi Anny B. Nelze přitom vyloučit, že obě ubožačky poslal na věčnost jeden a týž darebák. To už se ovšem nikdo nikdy nedozví...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.