Tajný chtěl znásilnit patnáctiletou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tajný chtěl znásilnit patnáctiletou

Muž dívku zavlekl na WC.
Muž dívku zavlekl na WC. (Ilustrační foto ara)

Velkým skandálem žila v dubnu 1928 slovenská metropole Bratislava. Tajný policista (38) se přímo v budově tamního policejního ředitelství pokusil znásilnit šokovanou dívku (15), kterou tam otec poslal s penězi zaplatit jakousi pokutu.

Událost podrobně popisoval deník Večerní list 2. dubna 1928. Mimo jiné uváděl: „V sobotu dopoledne poslal dělník Karol M. svou dceru na policejní ředitelství, aby tam zaplatila pokutu. Na chodbě ji zcela nečekaně popadl jakýsi muž za loket a odvlekl ji, přes její protesty, na WC. Tam se ji pak pokusil znásilnit. Čin naštěstí nedokonal. Otec dívky podal ihned na policejní ředitelství udání. Vyšetřování záhy ukázalo, že útočníkem byl Hubert Z., agent politického oddělení bratislavské policie. Ten přiznal, že si sice vůči děvčeti počínal násilně, ale pokus o znásilnění popírá.“ Policejní agent, ženatý muž, takto táta několika dětí, měl z ostudy kabát a velký životní problém na krku. „Byl ihned zatčen a suspendován. Ve vyšetřování se pokračuje,“ uzavřel Večerní list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.