Zlotřilec loupil na Silvestra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Zlotřilec loupil na Silvestra

Fotografie
Fotografie (internal)

Získat peníze na silvestrovskou pijatiku chtěl darebák ze severu Čech. O pět set tehdejších korun oloupil zaskočeného obyvatele (53) Liberce. Přepadený muž se nedokázal ubránit a agresivní zlotřilec i s lupem zmizel v ulicích.

Liberečtí kriminalisté, kterým oloupený Severočech smutnou událost oznámil, se vydali po lapkových stopách. Pro upřesnění – na jednu stokorunu se tehdy muselo pracovat asi sedm hodin. Příslušníkům Veřejné bezpečnosti se zadařilo – po třítýdenním pátrání cvakla 22. ledna 1984 na ničemových zápěstích ocelová pouta. Ukázalo se, že lupič už měl za sebou deset soudních verdiktů a mnohonásobný pobyt v base.

Během vyšetřování zmíněné loupeže ovšem liberečtí kriminalisté zjistili ještě jednu »zajímavost«. Dopadený poberta totiž na silvestra 1983 oloupil ještě jednoho muže (58), kterému také notně pokazil konec roku. Tomu totiž uloupil čtyři tisícovky. Za ty se tehdy dal koupit třeba černobílý televizor. Lupič je ale dokázal propít a prohýřit. U soudu si vyslechl už jedenáctý rozsudek. Pak putoval tam, kde to velmi dobře znal. Za mříže.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.