Umlátil muže své milenky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Umlátil muže své milenky

Kvůli krásné milence muž i zabíjel.
Kvůli krásné milence muž i zabíjel. (Ilustrační foto ara)

Ve svém bytě v Havířově na Karvinsku byl v září 1969 zavražděn F. H. (†57). Vrah ho bestiálně k smrti umlátil sekerou. Hlavním podezřelým se stal A. S. (29), který udržoval milenecké styky s manželkou ubitého muže.

Případem se obratem začali zabývat severomoravští detektivové kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti. A podle informací tehdejšího deníku Rudé právo z 8. září 1969 rychle zabodovali! Už druhého dne po spáchání zločinu se jim totiž podařilo A. S. vypátrat, dopadnout a zatknout. Šlo o »notorického nemakačenka«, který navíc neměl ani trvalé bydliště. Podle tehdejších zákonů byl pachatel vraždy F. H. již několikrát soudně trestaným »příživníkem« a také pachatelem řady majetkových deliktů. Jak oznámil vyšetřovatel ostravské krajské mordparty, na vraždě měla spoluúčast i manželka oběti, která udržovala s A. S. milostný vztah. Také ona byla zatčena a spolu se svým milencem se ze zločinu zodpovídala před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.