Náměstka zastřelil omylem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Náměstka zastřelil omylem

Zřízenec střílel na někoho úplně jiného, trefil však náměstka.
Zřízenec střílel na někoho úplně jiného, trefil však náměstka. (Ilustrační foto ara)

Náměstek ředitele chemické fabriky v Dobré Vodě na západním Slovensku pan Kr. zahynul počátkem března 1929 přímo v zaměstnání. Nešťastnou náhodou ho výstřelem z revolveru usmrtil tovární zřízenec K.

O neštěstí informoval deník Večerní list 5. března 1929, aniž by uvedl křestní jména a věk aktérů tragédie. Podle zprávy deníku se v tovární kanceláři pohádali zřízenec K. a dozorce P. Večerní list napsal: „Během hádky rozčílený K. vytáhl náhle revolver a vystřelil po svém sokovi. Ten v posledním zlomku vteřiny se uhnul a tím se zachránil. Vypálenou střelou však byl zasažen místoředitel továrny Kr. a na místě usmrcen.“ Nešťastník zemřel, aniž by vůbec byl účastníkem sporu mezi dvěma rozkohoutěnými muži. Oč se vlastně přeli, není známo. Zřízenec K. pak z fabriky utekl, ovšem její zaměstnanci se vydali za ním a pronásledovali ho. „Aby je zastrašil, střílel i po nich. Poslední ranou, která v zásobníku zbyla, se zastřelil,“ uvedl citovaný deník. Podle dostupných zpráv případ vzbudil v chemické továrně, v obci Dobrá Voda i v širokém okolí »ohromné rozrušení«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.