Dvojici sebevrahů objevily děti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Dvojici sebevrahů objevily děti

Mrtvoly s revolverem v ruce našly v lese děti.
Mrtvoly s revolverem v ruce našly v lese děti. (ilustrační foto ara)

Dvojici mrtvol objevily v červenci 1931 v lese u obce Seloutky na Prostějovsku šokované děti výletníků. Mladík a dívka leželi v nízkém lesním porostu těsně vedle sebe, oba sebevrazi s prostřeleným spánkem drželi v ruce revolver.

Byl to děsivý konec výletu, na který se rodiče s dětmi vydali z nedalekého okresního města Prostějova. Vyděšená děcka po nálezu mrtvé dvojice upozornila rodiče, kteří pak z vesnice přivolali prostějovské četníky. Ti, jak 6. července 1931 napsal deník Polední list, našli v kapsách oděvů mrtvých legitimace. Z těch zjistili, že muž se jmenoval Drahomysl H. (†21) a pocházel z Bukové na Rakovnicku.

Dívku vzápětí četníci identifikovali jako Annu R. (†19), zubní techničku z Rakovníka. Její rodiště dělilo od místa, kde si dvojice vzala život, skoro tři sta třicet kilometrů. Dalo se usuzovat, že mohlo jít o nešťastné milence. Proč si vzali životy až na daleké Hané, zůstalo záhadou. „U mrtvol nenalezeno nic, co by usvědčilo, proč byla spáchána dvojí sebevražda. Byly dopraveny do márnice místního hřbitova,“ uzavřel svou zprávu Polední list.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.