Zlodějka spolkla tři stovky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zlodějka spolkla tři stovky!

Bankovky zlodějka složila a spolkla.
Bankovky zlodějka složila a spolkla. (Foto: ara)

Tři stovky nejprve ukradla a vzápětí spolkla v sobotu 14. dubna 1928 jistá Mária M. z obce Močarany v uzenářském závodě ve východoslovenských Michalovcích. Byla to kauza, kterou se město a okolí upřímně bavily. Jen Mária měla pech. Skončila před soudem.

Takto 20. dubna 1928 referoval deník Večerní list: „V sobotu M. přišla do uzenářského závodu a v nestřeženém okamžiku vytáhla z neuzavřené zásuvky dvě stokoruny a dvě padesátikoruny. Vedoucí závodu i jeden z kupujících ji ale viděli, a tu M., aby nebyla usvědčena z činu, složila rychle bankovky na čtyřikrát a spolkla je.“


Rozzlobený šéf uzenářství osobně odvedl zlodějku na policejní stanici. Utrpěl totiž nemalou škodu – tři stovky si tenkrát vydělal hodně zručný řemeslník za celý týden. Po výslechu, během něhož Mária trvala na své nevině, putovala do vazby okresního soudu. Tam jí bylo podáno pár »neškodných pastilek projímacích«. Až v úterý 17. dubna, tedy po třech dnech, objevila se snědená hotovost opět na denním světle, dle Večerního listu »nepatrně poškozená žaludečními šťavami«. Michalovce braly skandál z řeznictví jako hit týdne. Máriu ovšem přešel humor, když usedla na lavici obžalovaných.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.