Podvedl, znásilnil a zmizel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Podvedl, znásilnil a zmizel

Dívku podvodník obelhal a znásilnil.
Dívku podvodník obelhal a znásilnil. (Ilustrační foto ara)

Trestných činů »nedodržení slibu manželství« a »znásilnění« se v únoru 1929 dopustil v obci Vyšní Šard, okres Velký Sevljuš, na Podkarpatské Rusi neznámý ničema. Vystupoval jako Nikola Kabaljuk z Jasiny a tvrdil, že je okresním tajemníkem sociální demokracie.

Podvodník obalamutil válečného invalidu Ivana I., kterému tvrdil, že za dva dny dorazí do vesnice dodávka kukuřice pro chudé. On jako funkcionář soc. dem. na to prý má osobně dohlédnout. Navíc slíbil Ivanu I. zařídit zvýšení renty. Ivanova dcerka Olenka (17) během jediného večera podlehla »kouzlu« údajného Nikoly a druhého dne s ním vyrazila na faru, aby si zařídili ohlášky svatby. Po návratu ovšem zlotřilec Olenku znásilnil. Ta v obavách z otcovy reakce o vynuceném pohlavním styku nikomu neřekla. Druhého dne podvodník a násilník v jedné osobě z obce zmizel. Tvrdil, že jede do města dohlédnout na dodávku kukuřice, ale už se nevrátil. Olenka pak v slzách ohlásila znásilnění četníkům. Bála se možných následků nedobrovolného aktu. Muži zákona zjistili, že v Jasině žádný Nikola Kabaljuk nežil a nikdo takový ani nebyl funkcionářem soc. dem. ve Velkém Sevljuši. Zda byl lump vypátrán a potrestán, není známo...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.