Kolegyni uškrtil přímo v práci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kolegyni uškrtil přímo v práci

Ženu uškrtil jejím vlastním svetrem.
Ženu uškrtil jejím vlastním svetrem. (Ilustrační foto ara)

Uškrcenou zaměstnankyni (†53) bývalého národního podniku Prefa v Dolní Březnici na Havlíčkobrodsku našli její kolegové počátkem dubna 1972. Pro zaměstnance to byl šok. Případ okamžitě převzali východočeští kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti.

O tragické události informoval denní tisk 5. dubna 1972. Podle výpovědí pracovníků podniku se do vážného podezření ze spáchání vraždy ihned dostal mladík (19), který s obětí přímo pracoval. Detektivové kriminální služby ho zastihli doma a převezli ho k výslechu na svou služebnu. Tam se mladý muž k vraždě doznal. Podle tisku vypověděl, že ho starší spolupracovnice opakovaně plísnila kvůli špatné pracovní morálce. Když skončila směna, žena se rozhodla pro »vážný pohovor«. To mladíka rozlítilo k nepříčetnosti. Aby nemusel poslouchat výčitky, skočil na ženu a začal ji škrtit. Když ztratila vědomí, odtáhl ji do výtahové šachty, kde jí ještě utáhl hrdlo jejím vlastním svetrem. Mrtvou nešťastnici tam zanechal a odešel domů. Okresní prokurátor v Havlíčkově Brodě vzal mladého pachatele do vazby a obžaloval ho z trestného činu vraždy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.