Po dvou dnech zase v cele | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Po dvou dnech zase v cele

Pancéřovou pokladnu lupič neotevřel.
Pancéřovou pokladnu lupič neotevřel. (ilustrační foto ara)

Drzý pokus o noční vloupání do pokladny na železniční zastávce v Mladé Boleslavi vyšetřovali místní kriminalisté v září 1969. Státním dráhám ale vznikla jen nevelká škoda – dlouhoprstému ničemovi se totiž nepodařilo pancéřovou pokladnu vylomit.

Zkoušel to za pomoci sekerky, ale neúspěšně. Proto ze zastávky zklamaně odešel bez lupu a s nepořízenou. Na místě nepovedeného činu však zanechal stopy, podle kterých ho kriminalisté poměrně brzy dokázali najít a usvědčit. Šlo o mladíka (22), kterého mladoboleslavští muži zákona moc dobře znali. Ačkoli nejprve zapíral a dušoval se, že na vlakové zastávce nikdy nebyl, pod tíhou předložených důkazů se nakonec musel vzdát a přiznat. Chmaták skončil v cele předběžného zadržení.

Pikantní příchuť celému případu dodala skutečnost, že teprve dva dny předtím opustil darebák kriminál, kde si odpykával trest odnětí svobody. Jak jinak, za vloupání... Pobyt v base ho prostě nenapravil. Mladoboleslavská železniční zastávka už dnes neexistuje – byla zrušena v sedmdesátých letech minulého století.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.