Podřízl krk manželce i sobě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Podřízl krk manželce i sobě

Muž neunesl rozchod, chtěl zabít sebe i manželku.
Muž neunesl rozchod, chtěl zabít sebe i manželku. (ilustrační foto ara)

Hrůzný zločin vyšetřovala v červenci 1927 policie v obci Lysolaje, která tehdy ještě nebyla součástí Prahy. Cihlářský dělník Jindřich H. ve svém bytě podřezal vlastní ženu Kateřinu. Sám se pak pokusil o sebevraždu. Policisté našli oba silně krvácející manžele ještě živé.

Denní tisk 4. července 1927 psal: „Hrůzný pohled. Na zemi v kuchyni ležela žena s krvácejícím, podřezaným krkem. Dále byl v bytě nalezen její muž, taktéž celý zakrvácený. Žena utrpěla 15 ran, hlavně na rukou, jak bodných, tak řezných. Čin spáchal H. dvěma břitvami a nožem. Sám si pak podřezal břitvou krk.“ Těžce zraněný manželský pár byl okamžitě převezen na kliniku profesora Jiráska, kde oba zápasili se smrtí. Jindřich H. tam ještě stačil vypovědět, že zločin spáchal poté, co mu Kateřina sdělila, že ho chce opustit. „H. je nebezpečný člověk, odpykal si již tříletý žalář za zabití švagra, jehož v roce 1923, tři dny po jeho svatbě, probodl nožem,“ zdůraznil tisk. Zda Jindřich a Kateřina apokalypsu nakonec přežili, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.