Vrahem byl nadstrážník | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vrahem byl nadstrážník

Kuchařka zemřela rukou nadstrážníka.
Kuchařka zemřela rukou nadstrážníka. (Ilustrační foto ara)

Policejní nadstrážník Vincent K. (†36) byl usvědčen jako vrah kuchařky Anny F., jejíž tělo po vraždě spáchané v roce 1932 doslova »rozporcoval«. Během soudního procesu si suspendovaný policista ve vězeňské cele kuriózním způsobem vzal život, a rozsudku se tak nedočkal.

Anna F. byla naposledy viděna 27. listopadu 1932 na bratislavské hlavní stanici, kam přijela vlakem z Lučence, kde pracovala. Po dvanácti dnech byly z Dunaje vyloveny lidské ruce a za další dva dny pak byly u trati za Bratislavou nalezeny nohy. Po dalších pěti dnech se ve vinici nad městem našla hlava. Z odlitku chrupu poznal dentista K. z Lučence svou práci z roku 1929, a kriminálka tak znala totožnost mrtvé. Byla to Anna F. Vyšetřování dovedlo detektivy až ke kolegovi – nadstrážníkovi Vincentu K. Byl zatčen, suspendován a obžalován. Z vyšetřování policie vyplynulo, že nebohou Annu zabil, oloupil, tělo rozřezal. V průběhu soudního procesu ale K. spolykal v cele kovová víčka od konzerv, jež mu perforovala trávicí trakt, a 15. listopadu 1935 v divizní nemocnici zemřel. Nebyl tedy odsouzen. Dodejme, že policie bývalého nadstrážníka dokonce podezírala z dalších čtyř vražd, mimo jiné i z usmrcení legendární Otýlie Vranské. To se ale nikdy nepotvrdilo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.