Vykutálený nákupčí kšeftoval s náklaďákem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vykutálený nákupčí kšeftoval s náklaďákem

Podvodník auto nákladní auto prodal.
Podvodník auto nákladní auto prodal. (Ilustrační foto ara)

 Severočeští kriminalisté v září 1969 vypátrali a zadrželi skrývajícího se šizuňka, který »pumpl« chomutovský Zemědělský zásobovací a nákupní závod o sto tisíc korun. Okresní prokurátor v Chomutově ho vzal do vyšetřovací vazby.

Vykuk, který v podniku pracoval jako nákupčí, se těšil důvěře nadřízených. Proto ho počátkem září 1969 poslali na služební cestu z Chomutova do Prahy. Měl koupit pro firmu v čakovické Avii nákladní automobil značky Praga S5T. V tašce přitom s sebou nákupčí vezl sto tisíc korun v hotovosti. Byla to velká suma, vždyť průměrný roční plat v tehdejším Československu činil šestnáct tisíc Kčs. Nepoctivec sice náklaďák opravdu koupil, ale v Chomutově ho už nikdy neviděli. Chytrák totiž auto obratem »střelil« soukromé osobě, a to rovnou za sto dvacet tisíc! Jeho »čistý zisk« tak představoval sumu, díky které by nemusel sáhnout na práci dlouhých sedm let! Kriminalisté si ale dali záležet, aby filuta nakonec skončil za mřížemi. Když ho našli, nestačili se divit. Za necelý měsíc už stačil, jak 30. září 1969 psal denní tisk, roztočit rovných sto tisícovek! Vykutálený nákupčí skončil po zásluze ve vyšetřovací vazbě a pak před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.