Zemřel pod metráky písku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemřel pod metráky písku

Kontrola naloženého auta se šoférovi stala osudnou.
Kontrola naloženého auta se šoférovi stala osudnou. (ilustrační foto ara)

Tragicky zemřel počátkem září 1969 v pískovně v obce Ledce na Mladoboleslavsku nepozorný nešťastník (†37). Naposledy vydechl pod metráky písku, který se na něj sesypal.

O velmi smutné události informoval tehdejší deník Rudé právo 5. září 1969. Došlo k ní v pískovně, která patřila bývalému jednotnému zemědělskému družstvu v Ledcích. Podle sdělení deníku se týkala řidiče nákladního automobilu, který čekal na naložení nákladní plochy pískem. Po ukončení nakládky šofér ještě vozidlo obešel, aby se ujistil, že vše je v pořádku. V té době se ovšem nečekaně sesunula osmimetrová stěna písku, která řidiče zasypala.

Všichni přítomní se okamžitě pokusili muže zpod pískové masy vyprostit, což se jim také podařilo, jenže až po zhruba dvaceti minutách. Bez otálení byl šofér převezen do mladoboleslavské nemocnice, avšak už bez známek života. Lékaři mu přes veškerou snahu nemohli pomoci. Neštěstí vyšetřovali kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti z Mladé Boleslavi. Zda byl někdo v souvislosti se smrtí řidiče obviněn, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.