Klakson ji zachránil před znásilněním | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Klakson ji zachránil před znásilněním

Dívku zachránilo, že dokázala zatroubit na klakson.
Dívku zachránilo, že dokázala zatroubit na klakson. (Ilustrační foto ara)

Urputné houkání klaksonu automobilu zachránilo v březnu 1972 mladou dívku (19) z Chomutova před znásilněním. Řidič vozu, který si na mladé ženě chtěl násilím vynutit pohlavní styk, se nakonec černých úmyslů vzdal. Vystrčil zbitou slečnu z auta a s kletbami odjel.

Stejně však skončil v rukou příslušníků tehdejší Veřejné bezpečnosti – pro pokus znásilnění. A to se nemravnému šoférovi nevyplatilo, protože při vyšetřování se přišlo na jeho další zlotřilosti. O případu informoval deník Rudé právo 23. března 1972. Jak napsal, řidič působil na dívku dojmem slušného muže. Galantně jí nabídl svezení z Chomutova do Kadaně. Na odlehlém místě zastavil a dívku se snažil znásilnit. Neuspěl. „Ta se bránila, volala o pomoc a houkala na klakson. Při tomto zápase ji násilník několikrát udeřil do obličeje a způsobil jí podlitiny. Nakonec od svého úmyslu upustil,“ popisovalo Rudé právo průběh události.

Otřesená Severočeška se obrátila na Bezpečnost a ta si na původce nepovedeného znásilnění došlápla. Vyšetřovatel ho začal stíhat a při šetření se přišlo na to, že šlo o služební vůz chomutovského podniku, kde byl obviněný zaměstnán jako šofér. Auto využíval k »černým jízdám«. Skončil před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.