Muž (†60) nepřežil taneční zábavu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Muž (†60) nepřežil taneční zábavu

Zprvu pohodová zábava skončila smrtí.
Zprvu pohodová zábava skončila smrtí. (ilustrační foto ara)

Nečekanou tragédií předčasně skončila počátkem dubna 1984 taneční zábava v areálu tehdejších Krkonošských papíren v Hostinném na Trutnovsku. Došlo tam k incidentu mezi dvěma muži (28) a (†60), z nichž ten starší na ostrou rozepři doplatil vlastním životem.

O nešťastné události informoval někdejší celostátní deník Rudé právo 5. dubna 1984. V rubrice »Černá kronika« napsal: „Na betonovou podlahu srazil v sobotu při taneční zábavě v objektu Krkonošských papíren v Hostinném osmadvacetiletý muž o dvaatřicet let staršího účastníka zábavy. Několik lidí pak doprovodilo zraněného muže domů, kde druhý den bohužel zemřel. Další okolnosti se vyšetřují.“

Jak bylo v době »reálného socialismu« příznačné, tisk neuvedl nic bližšího o účastnících tragického příběhu, ani o charakteru zranění, kterému později šedesátník podlehl. Zřejmě při pádu utrpěl krvácení do mozku, a to se mu stalo bez lékařské pomoci osudným. Případem se zabývala takzvaná »mordparta« východočeské kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti, ovšem o výsledcích vyšetřování není dnes nic známo. Stejně tak ani o tom, zda a jak byl mladý násilník potrestán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.