Milenku zardousil a sám se oběsil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Milenku zardousil a sám se oběsil

Milenci snili o svatbě, proti ale byli rodiče dívky.
Milenci snili o svatbě, proti ale byli rodiče dívky. (Ilustrační foto ara)

Mrtvoly nešťastných milenců, vojína v prezenční službě S. (†21) a služebné R. (†19), našli náhodní chodci v dubnu 1928 v lese mezi Trutnovem a obcí Starý Rokytník. Nešťastníci si vzali životy, protože rodiče slečny R. dceři bránili ve sňatku s vojínem S.

O dvojnásobné tragédii informoval deník Večerní list 14. dubna 1928 takto: „Na společnou sebevraždu se asi připravovali již delší dobu. R. vzala před odchodem z bytu svého zaměstnavatele jeho revolver. S. nejprve střelil z jí přineseného revolveru milenku dvakrát do prsou. Zřejmě zjistil, že dívka stále žije, a proto ji zardousil. Sám se pak oběsil ve smyčce z vlastní, na pruh roztrhané košile.“ Podle lékaře přivolaného z Trutnova ležely mrtvoly na místě hrozného neštěstí asi tři dny.

Vyšetřování ukázalo, že vojín S. pobýval na Trutnovsku řádně, v rámci velikonoční dovolené, kterou mu udělil jeho armádní nadřízený. Rodiče slečny R. se nad bezduchým tělem jejich dcery zhroutili. Tak strašlivý konec její známosti, které kategoricky nepřáli a v níž jí oba bránili, si bezpochyby rozhodně nepřáli.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.