Truhlář přežil tři pokusy o vraždu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Truhlář přežil tři pokusy o vraždu

Žena poslala mladíka do lesa na jedovaté byliny, ten ale úkol nesplnil.
Žena poslala mladíka do lesa na jedovaté byliny, ten ale úkol nesplnil. (Ilustrační foto ara)

Třikrát se v roce 1909 pokusila Eliška T. z Kralup nad Vltavou zavraždit svého manžela, truhlářského mistra T. Stál jí v cestě za novým životem s milencem Aloisem K. Měl ovšem z pekla štěstí. Všechny vražedné snahy totiž přežil.

K cestě za pochybným »štěstím« využila Eliška mladého učedníka Otakara K. (15). Nejprve měl pana mistra zastřelit z revolveru, na jehož koupi mu dala peníze. Toho se ale kluk zalekl. Pak poslala mistrová učně koupit rtuť a kyselinu. Když je přinesl, namíchala je muži do jídla. Utrpěl sice vážnou otravu, ale přežil. Proto vražednice vyzvala učně, aby v lese našel jedovaté byliny a donesl jí je. Když to udělá, dostane dvě stě korun. Do lesa už ale učedník nešel. Sebral se, popadl kolo a na něm dojel až do více než tři sta kilometrů vzdálené Vídně. S sebou vezl dvoje zlaté hodinky s řetízkem, které v Kralupech sebral mistrovi. Bicykl i hodinky se u Dunaje pokusil udat v zastavárně. Plán mu ale nevyšel. Majitel zastavárny obratem upozornil policii, která jednak sebrala Otakara, jednak se obrátila na kolegy v Kralupech. Odtud přišla šokující zpráva – kluk měl opravdu pomoci paní T. k trojí vraždě. Zrádná žena i milenec byli zatčeni a postaveni před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.