Děti založily požár a udusily se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Děti založily požár a udusily se

Zápalky v dětských rukou způsobily tragédii.
Zápalky v dětských rukou způsobily tragédii. (Ilustrační foto ara)

Chlapeček Pavlík Č. (†6) a jeho mladší sestřička Helenka (†4) se udusili při požáru v obci Roblín u Černošic nedaleko Prahy. K dvojnásobnému neštěstí došlo v lednu 1975 a tragédii způsobily zápalky v dětských rukou. Rodiče byli v té době v zaměstnání.

O mimořádně smutném případu informoval deník Rudé právo 25. ledna 1975. Jak napsal, požár vznikl poté, co děti bez dozoru zapálily papír, od kterého se oheň rozšířil na knížky a hračky. Soused manželů Č. Josef T. zpozoroval plameny a kouř valící se z jejich bytu. Vnikl tedy dovnitř a oheň uhasil. Bohužel, oběma malým sourozencům, ležícím na podlaze dětského pokojíku, už pomoci při nejlepší vůli a snaze nemohl. Klučina a holčička se totiž podle lékařského nálezu udusili kysličníkem uhelnatým. V době tragické události byli oba rodiče v práci jako zaměstnanci roblínského jednotného zemědělského družstva. Zápalky, které se staly osudem jejich dvou dětí, před nimi neuklidili do bezpečí, a všechno tak dopadlo tím nejsmutnějším koncem, jaký si lze představit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.