Kradl na trase cirkusu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Kradl na trase cirkusu

Mazaný zloděj chtěl hodit vloupačky na zaměstnance cirkusu.
Mazaný zloděj chtěl hodit vloupačky na zaměstnance cirkusu. (ilustrační foto ara)

Vychytralou fintu vymyslel proti kriminalistům bývalé Veřejné bezpečnosti už sedmkrát soudně trestaný chmaták Antonín R. (41). Kradl jako straka vždy ve městě, kde právě vystupoval cirkus Bosch. Mělo to vypadat tak, jako že krade někdo z jeho zaměstnanců.

Cirkus zakotvil v Sokolově a poberta R. se tam pustil do zlodějského řádění. Stejné to bylo v Chomutově, Teplicích, Liberci, Hradci Králové. Je fakt, že zloděj z řad pracovníků cirkusu Bosch, to byla logicky jedna ze stanovených vyšetřovacích verzí. Nakonec zlotřilce, který neměl s cirkusem nic společného, detektivové dopadli počátkem roku 1967 na severu Čech. Prokázali mu celkem skoro neuvěřitelných 149 dokonaných vloupaček do sklepů i bytů. Pětatřicetkrát se mu »akce« nevydařila, ale to ho rozhodně nemohlo odradit. Nakradl si nejrůznější věci v celkové hodnotě přes 20 tisíc tehdejších korun. Pro srovnání s dneškem – italský automobil Fiat 850 se v té době dal pořídit za 28 000 Kčs. Řádění opovážlivého dlouhoprsťáka ukončil v dubnu 1967 krajský soud v Ústí nad Labem. Poslal ho do basy na dlouhých devět let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.