Střílel nad mrtvým bratrem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Střílel nad mrtvým bratrem

Mladík se nechal dobrovolně přejet vlakem.
Mladík se nechal dobrovolně přejet vlakem. (Ilustrační foto ara)

Mrtvolu mladíka našli 9. dubna 1925 v šest ráno zaměstnanci státní železnice na kolejích mezi Libní a Žižkovem, konkrétně pod Pražačkou. Přivolaná stráž bezpečnosti pak u nebožtíka našla dopis adresovaný příbuzným. Mladík si zoufal pro nevyléčitelnou chorobu.

Policie zjistila, že mrtvý, který se dobrovolně nechal usmrtit projíždějícím vlakem, se jmenoval Alois H. (†19) a pracoval jako krejčovský pomocník v jistém salonu na Žižkově nedaleko od místa své sebevraždy. O mladíkově osobní tragédii informoval deník České slovo 10. dubna 1925. Mimo jiné psal: „Byli vyrozuměni příbuzní, a tu se dostavil na místo bratr sebevrahův, o pět let starší dělník Václav H. Spatřiv mrtvolu, počal zuřiti, vytáhl revolver, křičel a hrozil přítomným zastřelením. Skutečně také jedenkrát vystřelil na stráž. Nikoho však nezasáhl.“ Dramatickou situaci museli vyřešit vyšetřující kriminální policisté ve spolupráci s uniformovanou stráží. „Václav H. byl pak přemožen a dopraven do ústavu pro duševně choré,“ uzavřelo České slovo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.