Po vraždě ženy se sám otrávil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Po vraždě ženy se sám otrávil

Muž si pustil plyn.
Muž si pustil plyn. (Ilustrační foto ara)

První vražda roku 975 v Plzni - a současně i první sebevraždu – vyšetřovali kriminalisté tehdejší západočeské »mordparty« už počátkem ledna zmíněného roku. Jistý Vladimír N. usmrtil svou manželku Miladu a pak si sám vzal život.

K dvojnásobné tragédii došlo, jak napsal 16. ledna 1975 deník Rudé právo, v plzeňském bytě manželů N. Podle sdělení tehdejší západočeské krajské správy Veřejné bezpečnosti muž nejprve sprovodil ze světa ženu. Kriminálka ale neuvedla, jakým způsobem Vladimír N. vraždil. Naopak konstatovala, že sám následně spáchal sebevraždu otravou jedovatým svítiplynem. Vyšetřování plzeňských kriminalistů a zejména výpovědi sousedů z domu ukázaly, že mezi dvojicí panovaly už delší čas »rozhárané manželské poměry«. Možná se schylovalo i k rozvodu. Muž se nakonec rozhodl pro nejkrajnější »řešení« – dvojnásobnou smrt. Případ byl odložen, protože mrtvého pachatele nelze stíhat...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.