Hlavou proti stromu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hlavou proti stromu

Muž sešel z cesty, sklouzl ze svahu a nešťastně se uhodil do hlavy o strom.
Muž sešel z cesty, sklouzl ze svahu a nešťastně se uhodil do hlavy o strom. (Ilustrační foto ara)

Mrtvolu neznámého muže našli náhodní chodci u obce Telnice v okrese Ústí nad Labem 18. ledna 1974. Hned se vyrojily spekulace o záhadné vraždě. Kriminalisté ale díky patologům prokázali, že nešlo ani o vraždu, ani o sebevraždu. Muž zemřel nešťastnou náhodou.

O případu informoval deník Rudé právo 19. ledna 1974. Vyšetřování, které vedla »mordparta« kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti z Ústí nad Labem, prokázalo, že nešťastníka (†37) nikdo neusmrtil. Verze o záhadné vraždě tedy padla. Stejně tak nešlo ani o případ, kdy si člověk vezme život sám. Především díky nařízené pitvě a veškerým zajištěným stopám došel vyšetřovatel VB k závěru, že smolař přišel o život poté, co se ve tmě při pádu uhodil do hlavy o strom. Zesnul pak na intenzivní krvácení do mozku. Jak se zjistilo, 16. ledna odešel dotyčný z chaty patřící tehdejší České tělovýchovné organizaci v Zadní Telnici po silnici ke konečné stanici městského autobusu. Bohužel, ve tmě sklouzl z příkrého svahu a při pádu narazil hlavou přímo do kmene stromu. »Mordparta« tak ukončila šetření, neboť šlo o nešťastnou náhodu. Fámy o mordu a tajemném vrahovi se rychle vytratily.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.