Výtah rozdrtil dělníka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Výtah rozdrtil dělníka

Dělník chtěl výtah opravit.
Dělník chtěl výtah opravit. (Ilustrační foto ara)

Výtah v kalírně podniku Permon Roztoky na Rakovnicku, u kterého nebyla zapojena hydraulika, zabil v červnu 1984 neopatrného pracovníka (†33). Tragickou událost vyšetřovali kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti z Rakovníka.

Jak 27. června 1984 informoval deník Rudé právo, neopatrný nešťastník se o své vlastní vůli pustil do opravování řetězu výtahu zmíněné pece v kalírně, aniž by k tomu dostal pokyn či příkaz nadřízeného. V kritickém okamžiku se ovšem výtah bohužel samovolně rozjel a bezmocného zaměstnance zachytil. Muž byl na místě mrtvý, neměl nejmenší naději na přežití. Nikdo z dalších pracovníků zřejmě nemohl tragédii nijak zabránit. Přivolaný lékař už bohužel pouze vyplnil a podepsal protokol o úmrtí. Zda byl v případu někdo vyšetřován a následně trestně stíhán, není známo. Podnik Permon Roztoky je dodnes výrobcem pneumatického nářadí pro profesionální uživatele z řad průmyslových závodů a firem – dolů, lomů, stavebníků, studnařů i dalších.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.