Vánoční pečení: Pistáciová srdíčka
POTŘEBUJETE: 150 g hladké mouky 60 g rozmixovaných pistácií 1 vejce 40 g másla 40 g pistáciové pasty sůl 2 lžíce čekankového originálu
NA KRÉM: 40 g 100% pistáciové pasty 200 g Philadelphie 2 lžíce čekankového originálu lyofilizované maliny a nasekané pistácie na dozdobení
Smícháme mouku, pistácie, špetku soli a přidáme vejce, máslo, pastu a čekankový originál. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a dáme cca na hodinu do lednice. Srdíčka poté tvoříme pomocí vykrajovátka – na plech vyložený pečicím papírem dáme vykrajovátko, do něj trošku těsta a namačkáme ho do vykrajovátka. Takto postupujeme i se zbylým těstem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 8 až 10 minut. Na krém smícháme všechny suroviny a dáme do zdobicího sáčku. Pomocí sáčku zdobíme vystydlá srdíčka a dozdobíme pomocí nadrobených lyofilizovaných malin a nasekaných pistácií.
Více receptů v tištěém APŽ číslo 49.