Vánoční pečení: Pařížské rohlíčky
POTŘEBUJETE: 1 vejce 100 g moučkového cukru 1 lžíci hladké mouky na křehké pečivo Babiččina volba 100 g mletých vlašských ořechů
NA KRÉM: 1 vejce 40 g cukru 1 lžíci kakaa holandského typu 80 g másla
NA OZDOBU: čokoládovou polevu
V míse vyšleháme vejce s cukrem, poté postupně do směsi přimícháme mouku a ořechy. Těsto přendáme do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme drobnější rohlíčky. Dáme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 20 minut (těsto se spíše suší, podobně jako pusinky). Po upečení necháme rohlíčky vychladnout na plechu a potom je opatrně přesuneme na mřížku. Do horkovzdorné nádoby dáme vejce, cukr a kakao. Nádobu přesuneme do vodní lázně a postupně vyšleháme na krém. Po vychladnutí do směsi ještě zašleháme změklé máslo a dáme vychladit do lednice. Poté krém přendáme do zdobicího sáčku a bohatě navrstvíme na každý rohlíček. Opět přesuneme do lednice a necháme dostatečně dlouhou dobu zatuhnout a spojit. Čokoládovou polevou, kterou připravíme podle návodu, pak ozdobme každý rohlíček, pracujeme rychle.
Více nápadů v tištěném APŽ číslo 49.