Vánoční pečení: Skořicové hvězdičky s krémem
POTŘEBUJETE: 200 g hladké mouky + na vál 140 g studeného másla 1 lžíci kakaa 2 lžičky mleté skořice 70 g cukru moučka 2 žloutky 1 lžíci rumu moučkový cukr na posyp
NA KRÉM: 1 plechovku Salko tradiční 250 g másla
Všechny suroviny na těsto smícháme a zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme minimálně na hodinu (nejlépe přes noc) do lednice. Pak ho necháme chvíli, povolit, vyválíme na lehce pomoučeném vále natenko, cca 3 mm. Postupně vykrajujeme hvězdičky, v každém druhém kousku vykrojíme kolečko uprostřed. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 175 °C, cca 5 až 8 minut. Hvězdičky s výkrojem pocukrujeme a nechte vychladnout. Krém připravíme ze změklého másla a tradičního Salka, které předem povaříme v plechovce ve vodě, aby zkaramelizovalo. Máslo s vychladlým Salkem stačí pouze promíchat metličkou v misce. Krémem naplníme sáček se zdobicí špičkou a slepíme vždy dvě hvězdičky k sobě. Skladujeme v uzavřených krabičkách v chladu. TIP: Kdo nemá čas na vaření Salka, může použít Salko karamel.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 49.