Zmrzlina: Grapefruitová s bazalkou

POTŘEBUJETE: 400 ml plnotučného mléka 200 ml smetany ke šlehání 80 ml čerstvé šťávy z grapefruitu 80 ml čerstvé citronové šťávy 100-150 g cukru krupice (podle chuti) 2 lžíce kukuřičného škrobu sůl 15 lístků čerstvé bazalky 1 sáček Haribo Grapefruit bazalkový cukr na ozdobení
Mléko smícháme se smetanou, cukrem a špetkou soli. Šťávu z grepu a citronu promícháme s kukuřičným škrobem. Mléčnou směs povaříme za stálého míchání ve vodní lázni, neměla by se vařit, jen pobublávat. Až bude horká, přilijeme ovocnou šťávu s kukuřičným škrobem. Opět intenzivně mícháme, až směs zhoustne. Bude to trvat asi tři minuty. Sejmeme z ohně a za častého míchání necháme vychladnout. Pak dáme na hodinu do lednice. Poté vsypeme nasekanou bazalku, můžeme přidat pár nakrájených bonbonů a zamícháme. Směs vložíme do zmrzlinovače, nebo dáme do mrazáku a pravidelně promícháváme. Podáváme ozdobené bonbony a bazalkovým cukrem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 27.