Kynuté koláčky s jahodami

NA TĚSTO: 350 g špaldové mouky Babiččina volba 100 g hladké mouky Babiččina volba 2 lžíce krupicového cukru 170 ml vlažného mléka 30 g droždí 140 g másla 2 vejce 1 lžičku citronové kůry 1 vanilkový cukr 1 špetku soli
NA DROBENKU: 4 lžíce špaldové mouky Babiččina volba 2 lžíce cukru 20 g změklého másla 1 lžíci šťávy z citronu 1 špetku skořice
NA NÁPLŇ: 400 g bílého jogurtu 2 žloutky 2 vanilkové cukry 150 – 200 g jahod
Jako první připravíme těsto: do mísy nasypeme mouku a cukr, přilijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí a necháme 15 min odstát. Doplníme zbývajícími ingrediencemi a vypracujeme těsto, které zakryjeme potravinovou fólií nebo utěrkou a necháme v teple kynout dvě hodiny. Na drobenku dáme do mísy všechny ingredience a pomocí konečků prstů je drolíme dohromady, až vznikne ta správná konzistence. Na náplň promícháme jogurt se žloutky a s vanilkovým cukrem. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněnou desku a rukama krátce propracujeme. Poté ho rozdělíme na cca 24 stejně velkých dílů. Z každého dílu vytvarujeme kuličku, tu rozmáčkneme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Dnem skleničky ještě rozmáčkneme střed tak, aby byl co nejtenčí a zároveň vznikly vyšší okraje koláčku. Do vytlačené části dáme pomocí lžíce jogurtovou náplň a navrch plátky jahod. Každý koláček úplně celý posypeme drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 24.