Palačinky s jahodami

POTŘEBUJETE 190 ml mléka kousek másla 190 ml vody 3 vejce 1 špetku soli 200 g mouky na piškotové těsto Babiččina volba
NA OMÁČKU: 300 g jahod 2 lžíce vody 1 lžíci cukru 1 lžičku citronové šťávy
Nejprve připravíme omáčku. Jahody očistíme a nakrájíme nadrobno. Vložíme je do hrnce, přidáme vodu, cukr a citronovou šťávu a vaříme zvolna tak dlouho, až se jahody rozvaří a směs začne houstnout. V míse vyšleháme mléko, 10 g rozpuštěného másla, vodu, vejce, špetku soli a mouku. Na pánvi rozehřejeme kousek másla. Pomocí naběračky postupně naléváme na rozpálenou pánev těsto. Rozprostřeme ho po celém obvodu a opékáme z obou stran dozlatova. Každou hotovou palačinku potřeme jahodovou omáčkou a srolujeme.
Více receptů tištěném APŽ číslo 24.