Rebarborový závin

POTŘEBUJETE: 1 balíček listového těsta 200 g rebarbory 70 g Irbis se sladidly z rostliny stévie Mletá skořice Vanilkový lusk 1 vejce Vanilkový lusk
Rebarboru omyjeme a oloupeme pevná vlákna. Poté ji nakrájíme na cca 1 cm dlouhé kousky a posypeme sladidlem Irbis Stévie. Přidáme skořici a vnitřek vanilkového lusku a vše dobře promícháme. Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 5 mm. Doprostřed dáme rebarborovou náplň a přeložíme přes sebe protilehlé části. Takto připravený závin položíme na čistý plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 220 °C do zlatavé barvy. Po vychladnutí závin nakrájíme a podáváme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 18.