Tikka masala s krevetami a kešu

POTŘEBUJETE: olej na smažení 1 střední cibuli 1 balení M&S tikka pasty 1 balení M&S krájených rajčat 200 ml vývaru 1 – 2 lžíce másla česnekový olej 2 balení krevet 3 lžíce M&S kokosového mléka 1 hrst kešu ořechů 1 limetku čerstvý koriandr
Na troše oleje orestujeme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme tikka pastu a necháme pár minut rozvonět. Poté doplníme krájenými rajčaty a vývarem, stáhneme teplotu a necháme probublat. Směs rozmixujeme dohladka a vmícháme do ní kokosové mléko. Na jiné pánvi necháme rozpustit kousek másla s kapkou česnekového oleje a na středním stupni orestujeme krevety. Nejprve z jedné strany po dobu dvě a půl minuty, pak přihodíme hrst kešu a tři plátky limetky, dle chuti opepříme, osolíme a orestujeme krevety i z druhé strany další dvě s půl minuty. Omáčku servírujeme s basmati rýží a naan chlebem a bohatě ji posypeme nakrájeným koriandrem.
Více nápadů v tištěném APŽ číslo 20.